Јутјуб своју шири понуду у Европи

Агенције
Јутјуб своју шири понуду у Европи

Лондон - Интернет портал за приказивање видео садржаја Јутјуб најавио је данас нова партнерства с медијским кућама у Европи у циљу стварања посебних видео канала за њих.

Руководство овог сајта, који је у власништву компаније Гугл, саопштило је да ће покренути више од 60 нових видео канала са садржајима из Велике Британије, Њемачке, Француске и САД.

Као и на стотину канала које је Јутјуб покренуо у САД прошле године, на европским видео каналима биће приказивана мјешавина забавног и озбиљног програма.

Директор Јутјуба за партнерства у Европи Бен Мековен Вилсон изјавио је да ће на новим каналима бити приказивани програми Би-Би-Си ворлдвајда, холандске компаније Ендемол која је покренула ријалити "Велики брат" и њемачког Бертелсмана  који је повезан с "Америчким идолом".

Он је одбио да каже колико ће Јутјуб платити за проширење операција у Европи, а агенција АП је раније извјестила да је тај портал платио 100 милиона долара за америчке канале прошле године, при чему је за неке канале исплатио и пет милиона долара. Међу новим садржајима ће бити "Гинис ворлд рекордс: ОМГ", "Џејми Оливер фуд ченел", "Миксмег ТВ" који би требало да емитује модерну електронску музику, као и програм са савјетима за бригу о дјеци "Нетмумс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана