Јутјуб ограничава видео снимке о тежини и изгледу за тинејџере

Танјуг
Јутјуб ограничава видео снимке о тежини и изгледу за тинејџере

САН ФРАНЦИСКО - Компанија Јутјуб објавила је да ће промијенити алгоритам на својој истоименој платформи како би спријечила да се тинејџерима стално приказују садржаји о друштвеној агресији или идеализованим стандардима физичког изгледа.

У новој објави на блогу, Јутјуб каже да би такав садржај "можда био безопасан као један видео", али би могао да буде проблематичан за неке тинејџере ако се гледа више пута, преноси портал Верџ.

Циљ ограничења је да спријече млађе кориснике да упадну у такозвану "зечју рупу" непрестаног понављања таквих видео-садржаја, али не и да их сасвим спријече да понеки пут погледају поменуте видео-снимке који су у складу са смјерницама Јутјуба, преноси портал Верџ.

"Тинејџери чешће него одрасли стварају негативна увјерења о себи када виде поновљене поруке о идеалним стандардима у садржају који конзумирају на мрежи", наводи Јутјуб.

Нове заштитне мјере се уводе глобално и примијењују се на садржај који пореди или идеализује одређене физичке карактеристике, тежину и кондицију у односу на друге, или приказује "друштвену агресију" попут застрашивања и туча без контакта.

Ограничења се такође односе на упутства за шминкање за промјену изгледа нечијег носа или облика очију или видео снимке о фитнесу који промовишу мишићаву или витку грађу.

"Већа учесталост садржаја који идеализује нездраве стандарде или понашања може нагласити потенцијално проблематичне поруке - а те поруке могу утицати на то како неки тинејџери виде себе", изјавила је представница Јутјубовог Савјетодавног одбора за младе и породицу, Алисон Бриско-Смит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана