Још један произвођач телефона избацује пуњач

ГС
Foto: Илустрација

Након Епла, затим и Самсунга, још један произвођач мобилних телефона је елиминисао пуњач из паковања.

Опо је брендирао своју технологију брзог пуњења под називом SuperVOOC која остварује одличне резултате.

Према ријечима замјеника директора операција компаније Опо, Билију Жангу, од сљедеће године можемо очекивати да пуњачи изостану из паковања за неколико уређаја.

Жанг је навео “Сљедеће године избацићемо пуњач из паковања неколико производа, али имамо план јер знамо да нашим купцима није лако да дођу до SuperVOOC пуњача. Планирамо проширење наших операција, али ћемо исте те пуњаче направити доступним у продавницама како бисте могли да их купите и наставите да их користите чак и када промијените ваш телефон”.

Дакле, избацујемо пуњач, али не брините се моћи ћете да га купите засебно у продавницама у којима ће тај исти пуњач бити доступан након што смо га плански избацили из вашег пакета заједно са одређеним мобилним телефонима. Као да се нису претјерано потрудили око објашњења..

Разлог?

У овом тренутку, више произвођача мобилних телефона одлучило је да елиминише пуњач из паковања. Први је био, наравно, Епл, након њих Самсунг, па је било логично очекивати да и остали произвођачи мобилних телефона прате трендове. Да не заборавимо, све ово под образложењем екологије и бацања пуњача и разноразних полулогичних објашњења. А не смијемо заборавити чињеницу да цијене уређаја нису умањене за износ пуњача, него расту.

Ситуација са телефонима компаније Опо мало је специфичнија због саме технологије SuperVOOC пуњења које достиже сјајне брзине и које је било једна од функционалности које су овог произвођача одвајале од конкуренције. Остаје нам да сачекамо и видимо какав план је ова компаније осмислила и на који начин ће се од сада разликовати од остатка понуде мобилних телефона, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана