Изабрано десет кандидаткиња за мис вјештачке интелигенције, прва награда 13.000 долара

Танјуг
Foto: WAICA

ЛОНДОН - Организатори Свјетских награда за креаторе вјештачке интелигенције (WAICA) објавили су да је жири изабрао 10 финалисткиња у свјетском такмичењу за мис вјештачке интелигенције односно “дјевојака” које су створене уз помоћ АИ.

Награде ће бити додијељење након ужег избора у коме се оцјењује не само физички изглед АИ модела, већ и креативност твораца приликом стварања детаља и квалитет и редовност комуникације са фановима преко друштвених мрежа као што је Инстраграм. 

“WAICA је први глобални програм који додјељује признања за достигнућа АИ стваралаца широм свијета”, наводи се на сајту те организације.

У првих 10 су ушле Кенза Лајли из Марока, Оливиа Ц из Португала, Ан Керди из Француске, Зара Шатавари из Индије,  Ајана Ренбоу из Румуније, Лалина из Француске, Серен Ај из Турске, Елиза Кан из Бангладеша, Асена Илик из Турске и Аја Лоу из Бразила. 
    
Прва награда за “Мис АИ” износи 13.000 долара, од којих ће творац побједничког модела добити 5.000, док ће остатак бити уложен у ПР и даљу едукацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана