iPhone и iPad корисницима се препоручује да одмах ажурирају своје уређаје

ГС
Foto: Илустрација

Уколико користите iPhone или iPad, препоручује се да свој уређај што прије ажурирате на најновију верзију iOS или iPadOS платформе.

Apple је недавно објавио iOS 15.3.1 верзију, која поред тога што стиже са бројним исправкама багова, исправља и озбиљан сигурносни проблем.

За оне који не знају о ком сигурносном проблему се ради, изгледа да је у питању рањивост у WebKit која хакерима може да омогући да креирају веб сајт који потом покреће извршни код којег корисници нису свјесни.

Према наводима компаније Apple, "Обрада малициозно креираног веб садржаја може досвести до извршења кода. Apple је свјестан извештаја о томе да би овај проблем могао бити активно експлоатисан".

Како коментар компаније Apple сугерише, могуће је да су већ постојали неки напади који су икористили ову рањивост, тако да се корисницима препоручује да што прије ажурирају своје уређаје, преноси Б92.

Ажурирање би већ требало да буде доступно корисницима, али уколико вам из неког разлога не стиже порука о томе, можете одрадити мануелну надоградњу одласком у iPhone или iPad Settings апликацију, притиснути на General и отићи у Software Update, гдје би требало да вас чекају iOS 15.3.1 или iPadOS 15.3.1 за преузимање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана