iPhone 5S је најпродаванији смартфон на свијету

CNET.com
iPhone 5S је најпродаванији смартфон на свијету

Apple-ови смартфони iPhone 5S и iPhone 5 у октобру ове године престигли су Samsungов Galaxy С4 широм свијета, објавила је компанија за истраживање тржишта "Counterpoint Research". Посебно је велики успjех остварен у Кини – гдjе је тржишни удео фирме из Купертина порастао са 3 на 12% у само једном мjесецу.

У свом најновијем извjештају "Market Pulse", Counterpoint Research је објавио да је iPhone 5S задржао прво мjесто у глобалној продаји смарфона упркос великој потражњи и мањку јединица које су биле тражене, који су присилили многе купце да мало дуже чекају како би добили телефон.

Пошто су препреке у производњи и достављању iPhone-а 5S отклоњене, ова истраживачка компанија очекује да ће Apple забиљежити чак и већу потражњу за мјесеце новембар и децембар.

iPhone 5 освојио је друго мјесто на Counterpointовој листи, остављајући Galaxy S4 на трећем. iPhone 5C је на четвртом мjесту, а сљеди га Samsung Galaxy Ноте 3, Galaxy S3 и Galaxy S4 Мини.

Apple је широм свjета прошао добро, али најбоље у Кини, гдје се његов тржишни удио повећао са три посто у септембру на 12 посто у октобру ове године, па је тиме ова компанија постала трећа по величини у испоруци смартфона у овој земљи.

Споразум са "China Mobile", који је већ постигнут, обећава да би Apple-ов удио међу кинеским потрошачима могао још више да порасте. " Countrepointов" мјесечни извјештај "Маркет Пулсе" базира се на продајним подацима из истраживања главних трговаца и дистрибутера из 33 земље свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана