iPhone 5S ће каснити због нове функције скенирања прста

Aгенције
iPhone 5S ће каснити због нове функције скенирања прста

Извор из Тајвана је открио да је Apple тражио заштитни материјал за сензор који не би ометао његов рад и да је то проузроковало кашњење, преносе агенције.

Премијера iPhone 5S  би могла да буде одложена чак за јун јер је дошло до проблема са новом функцијом скенирања прста корисника коју је Apple увео као замјену за заштитни систем на досадашњим моделима који је захтијевао укуцавање шифре.

Извор из Тајвана је открио да је Apple тражио заштитни материјал за сензор који не би ометао његов рад и да је то проузроковало кашњење.

Поред предстојећег 5S модела, прича се о томе да Apple развија и јефтинији модел телефона за кинеско и индијско тржиште, а и тај модел ће се вjероватно појавити у јуну.

Оба телефона ће имати исти четвороинчни дисплеј, али јефтинија варијанта вjероватно неће имати нову функцију препознавања отиска прста, а и кућиште ће бити направљено од јефтиније пластике.

Претпоставља се да ће се сензор за препознавање отиска налазити испод "home" дугмета, а ова иновација је само један у низу корака који Apple предузима како би покушао да се одбрани од насртљиве конкуренције, прије свега Самсунга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана