Iphone 16 разочарао велики број корисника

GS
Foto: X.com

Apple корисници у великој мјери размишљају да пропусте прелазак на Ајфон 16, због високе цијене и минималних промјена у функцијама, упркос задржавању непромијењеног износа као и у случају претходне Ајфон генерације.

Нова генерација Ајфон 16 серије биће лансирана у септембру. Амерички сајт за продају половних уређаја, Sellcell спровео је анкету на више од 2.000 корисника Ајфона о њиховој спремности да пређу на нови модел. Иако је чак 60% корисника изразило намјеру да пређу на нови телефон, 40% њих нема планове да купи Ајфон 16 серију.

Међу корисницима који не планирају да купе Ајфон 16 серију, главни разлог је цијена. Чак 34,2% њих је рекло да је нови Ајфон прескуп и да га не могу приуштити. Други разлог, за 34,1% испитаника је жеља да наставе да користе своје постојеће телефоне.

Још 12,8% не жели да надогради јер им је телефон још увек под уговором. Додатних 5,5% сматра да нема много разлике у функцијама и спецификацијама сваке нове генерације Ајфона, па нема ни потребе за прелазак на Ајфон 16 серију, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана