iOS 7: Не иде баш све глатко...

telegraph.co.uk
iOS 7: Не иде баш све глатко...

Скоро трећина људи који су поставили коментаре на некој од друштвених мрежа, пријавила је проблеме приликом преузимања и инсталирања новог Appleовог оперативног система iOS 7.

Овај податак можда би требало да забрине људе у Appleу, јер се показало да проблеми који су се појавили од када је лансиран iOS7 погађају много више људи него што се првобитно мислило.

Када је у среду iOS7 угледао свjетлост дана, корисници су врло брзо на Твитеру и друштвеним мрежама изразили свој бес и незадовољство због тога што је процес преузимања трајао јако дуго, па су се тако појавиле и фотографије самог преузимања које је у неким случајевима трајало и до 24 сата.

Овај нови оперативни систем је из Appleа најављен као “велики корак напред”, а извршни директор компаније Тим Кук га је назвао “највећом промjеном у оперативном систему од појављивања iPhoneа”.

Нови оперативни систем долази инсталиран на новим iPhone 5с и iPhone 5c паметним телефонима од данас, а доступан је и онима са старим типовима телефона који желе да надоградњу система.

Упркос проблемима са преузимањем, корисници су били импресионирани променама које је iOS7 донио, према подацима агенције за друштвене мреже We Are Social кој су показали да је 47% људи похвалило промjене, док је свега 14% имало негативне коментаре.

Како је Apple саопштио, нови оперативни систем је направљен превасходно због тога да би апликације изгледале веће него што је то био случај са старом верзијом.

Истраживање је такође показало да је овога пута на друштвеним мрежама своје мишљење о iOS7 исказало више жена него када је лансиран iOS6. Скоро пет пута више људи је коментарисало нови iOS7 него што је то био случај са iOS6.

Ед Кичингман аналитичар у компанији We Are Social рекао је да је у већој мjери пуштање у промет iOS7 протекло успjешно, осим притужби са преузимањем на друштвеним мрежама, које би људи из Appleа требало да анализирају и реагују уколико се покажу оправданим. Он је додао да и уколико су постојале тешкоће са преузимањем и инсталирањем iOS7, након тога су корисници били импресионирани новим могућностима.

Apple би по његовим ријечима требало да буде задовољан реакцијом корисника, али би требало да размотри активнији приступ и бржу реакцију на притужбе клијената које се појављују на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана