iOS 18 ће бити највеће ажурирање у историји iPhone-a

GS
Foto: iOS

Нови iOS 18 би требало да буде најављен на WWDC-u овога јуна, а изгледа да ће се радити о великом ажурирању с великим бројем нових функција вјештачке интелигенције.

Наиме, у свом новом извјештају аналитичар Марк Гурман пише да Apple види иОС 18 као "једно од највећих ажурирања иОС-а у историји компаније".

"Речено ми је да се нови оперативни систем у оквиру компаније сматра једним од највећих ажурирања иОС-а – ако не и највећим – у историји компаније. Имајући то на уму, Apple конференција за програмере у јуну би требало да буде прилично узбудљива", написао је.

Како пише 9to5Мac, Bloomberg је још у новембру објавио да се Apple нада да би иОС 18 могао да буде компанијино "најамбициозније" ажурирање. У посљедњем издању свог билтена Марк Гурман каже да то мишљење остаје непромијењено.

Уз главне нове функције вјештачке интелигенције, Гурман каже да "има много тога више" што долази на iPhone с иОС-ом 18. "Appleov шеф софтверског инжењеринга Kрег Федриги рекао је запосленима прошле године да ће иОС - кодног имена Crystal - имати амбициозне промјене на више фронтова", извештава Гурман.

Гурман је раније објавио да Apple планира бројне нове интеграције вјештачке интелигенције кроз иОС 18:

Обновљена верзија Сири која је интелигентнија и способна да искористи предности новог АИ система који укључује технологију модела великог језика.

Интеграција вјештачке интелигенције у апликацији Messages која може "да постави питања и аутоматски доврши реченице".

Нове АИ функције за Apple Music за креирање "аутоматски генерисаних playlista за репродукцију".

Интеграција генеративне вјештачке интелигенције у iWork апликације, укључујући Keynote и Pages.

Додавање генеративних АИ функција у Xcode како би се програмерима омогућило "брже писање нових апликација".

Тренутно нема додатних детаља о новим функцијама у иОС-у 18. Вјерујемо да ће се ускоро знати више, али према овоме д‌јелује и да Apple покушава да држи корак с другим брендовима као што су Google и Самсунг, који су прихватили АИ када су у питању паметни телефони, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана