Интел о метаверзуму: "Не постоји довољно процесорске снаге за ту врсту ВР искуства"

B92
Foto: Википедија

Према наводима компаније Интел, тренутно не постоји ни близу довољно процесорске снаге да би се подржало виртуелно искуство какво би требало да буде метаверзум.

Током ове године, много ресурса је усмјерено ка томе како ће наредна генерација интернета бити креирана и контролисана. Сада је своје мишљење о овоме изнио и Интел.

Компанија је потврдила да би "метаверзум могао постати наредна велика платформа након интернета и мобилних уређаја". Међутим, Интел је такође упозорио да је пред нама и даље дугачак пут прије него што остваримо визују метаверзума.

Интел тврди да још увијек немамо ни близу довољно процесорске снаге, која је потребна за покретање оваквог виртуелног искуства. Тачније, нисмо ни близу.

"Потребне су нам за неколико нивоа моћније процесорске могућности, доступне са значајно мањим лагом и на великом броју уређаја различитог формата. Да би се то омогућило у великом обиму, цијелом интернет систему ће бити потребна велика надоградња", истиче Раџа Кодури, испред компаније Интел.

Према његовим наводима, захтјевно је чак и смјештање двије особе у виртуелни простор који је довољно увјерљив. Потребно је смјестити увјерљиве и детаљне аватаре, са одјећом, косом, тоновима коже. Све је потребно да буде рендеровано у реалном времену, засновано на подацима који се прикупљају од 3Д објеката у реалном свијету.

Интелов званичник, на крају, истиче да се хардверска побољшања не развијају довољно брзо како би се смањио јаз између ресурса које имамо и онога што је потребно за имерзиван метаверзум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана