Инстаграм увео опцију означавања производа брендова

ГС
Foto: Илустрација

Друштвена мрежа Инстаграм увела је опцију означавања производа, која је засад доступна само корисницима у САД-у.

Нова опција омогућава корисницима да у својим постовима означавају производе различитих брендова. Раније су ову могућност имали само профили креатора и бизниса, а сада ће је у наредна четири мјесеца добити сви корисници Инстаграма.

У протеклих неколико година Инстаграм се постепено окреће продаји производа путам апликације, а новитет који стиже ће помоћи корисницима да лакше идентификују производе на фотографијама или клиповима, као и на сториесима.

У плановима Инстаграма је да у овај микс нешто касније дода и Рилс.

Како би се означио производ, прво ће се морати означити бренд којем припада. Након креирања поста и обављања потребних прилагођавања, бренд ће се таговати помоћу опције "Tag people“, а након тога ће се појавити опција "Tag products”. Потом ће бити потребно само додирнути производ на фотографији/клипу те с листе изабрати његов назив. Други корисници ће добити опцију куповине путем линка или директно путем апликације.

Пословни профили ће моћи видјети своје таговане производе и одабрати да ли желе да се ти тагови појављују у "tagged tabu“ а имаће и опцију онемогућавања таговања, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана