Инстаграм увео опцију "Close Friends" за постове и Reels

ГС
Foto: Илустрација

Друштвена мрежа Инстаграм проширила је своју функцију Close Friends са Сториеса и Нотеса на постове и Reels.

Корисници Инстаграма сада могу изабрати да дијеле своје постове и Reels с мањом групом људи којој више вјерује умјесто са свим онима који их прате.

Инстаграмов тим тврди да корисници употребљавају Close Friends опцију "као простор без притиска у којем се повезују с људима који су им најважнији. Ширењем Close Friends опције на Reels и feed постове, девелопер се нада да ће корисницима понудити "више начина да на Инстаграму буду оно што заиста јесу, као и да имају више избора о томе ко види њихов садржај.

Дијељење Reels и постова само с блиском пријатељима је прилично јасно. Када корисник креира пост, потребно је да додирне дугме Аудиенце, потом да одабаре опцију Close Friends те да коначно додирне дугме Share. Post или Reel ће имати Close Friends ознаку, тако да ће га видјети само корисници с листе Close Friends.

Вриједи напоменути да ће листа блиских пријатеља бити иста група људи у свим функцијама на Инстаграму. Међутим, Инстаграм тражи друге начине за дијељење саадржаја с мањом публиком. 

Прошлог мјесеца је шеф Инстаграма Адам Мосери открио да његов тим експериментише функцијом која омогућава корисницима да дијеле Stories с различитим подгрупама пратилаца. 

Корисници Фејсбука одавно могу креирати различите листе пријатеља и одабрати с којом од њих желе подијелити пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана