Инстаграм тестира нове начине препоручивања садржаја пријатељима

ГС
Foto: Илустрација

Инстаграм ће ускоро тестирати нову функцију "поновног објављивања" (reposts), која никада није била дио главног feed-а апликације.

Поменута функција је већ једна од кључних карактеристика Фејсбука и Твитера, а на Инстаграму је први пут примијећена на профилу извршног директора ове мреже Адама Мосерија.

"Истражујемо могућност поновног дијељења објава у feed-у – слично начину на који могу да се дијеле сторије – како би људи могли да дијеле оно што има највише одјека, док су оригинални креатори награђени за свој рад. Планирамо да функцију тестирамо ускоро, на мањем броју корисника", истичу из компаније Мета.

Нови екран описује функцију као начин да се објава препоручи пријатељу, да се иницира разговор са пратиоцима који на repost могу да одговоре порукама.

Feed repost садржај се приказује у засебном табу у корисниковом профилу, уз објаве, реелс и таговане фотографије и могу да га виде пратиоци.

Инстаграм посљедњих мјесеци додаје велики број ажурирања како би се боље такмичио са ТикТоком. ТикТок је недавно објавио repost функцију за видео клипове, који се појављују само на 'For You' страници пријатеља а не на корисниковом профилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана