Instagram Reels добија велики број новитета за уређивање видеа

ГС
Foto: Илустрација

Instagram Reels, баш као и Facebook Reels, Меtа је преписала од ТикТокa.

Ради се о истом концепту, али постоје неке разлике између ових апликација.

Међутим, оне сваким даном постају све сличније и то највише тако што Мета испрати трендове на ТикТоку и након одређеног времена их примјени на Instagram Reels и Facebook Reels.

Ове двије апликације почеле су да добијају ажурирање које доноси неке нове функције Reels-a. Нове функције, односно опције које стижу на  Instagram Reels и Facebook Reels крећу се од нових алата за уређивање, па до повећане дужине Reels-a У наставку кистамо шта све ново доноси Instagram Reels, а поменућемо на крају и новитете на Facebook Reels.

Ажурирање Reels-а на Инстаграму доноси укупно четири нове функције. Прва опција је да Инстаграм сада допушта корисницима да у Reels убаце сопствени аудио снимак, што до сада није било могуће. Основни услов за додавање сопственог аудио снимка на Reels јесте да он мора да буде дуг најмање пет секунди.

Друга опција је додавање стикера за анкету, квиз и емоји на Reels. Ове стикере је до сада било могуће додати само на Stories, али оне се сада проширују и на Reels.

Трећа опција, односно функција која стиже на Instagram Reels је поприлично слична ТикТок шаблонима и она омогућава корисницима стварање Reels-а користећи друге Reels-е као шаблоне.

Четврта опција која стиже на Reels је могућност снимања дужих видео записа. Наиме, максимална дужина Reels-a је сада повећана и то на 90 секунди.

Када је ријеч о  Facebook Reelsu, он добија пар нових опција, као што је могућност креирања, уређивања и објављивања Reels из веб прегледача путем Creator Studio. . Ту је и опција изрезивања малих исјечака из дужег видео записа, као и опција Sound Sync, која аутоматски синхронизује видео у ритму музике, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана