Инстаграм данас слави 3. рођендан

Aгенције
Инстаграм данас слави 3. рођендан

Апликацији Инстаграм било је потребно мање од три године да освоји свијет. Данас, на свој трећи рођендан, Инстаграм користи више од 150 милиона корисника.

Фото-апликација постала је једно од омиљених виртуелних мјеста за објављивање фотографија, међу којима доминирају такозване "selfie" и фотографије хране које добијају сасвим нови изглед након што их корисници "провуку" кроз један од популарних ретро-филтера.

Инстаграм је веома брзо постао омиљена апликација јавних и познатих личности, које је углавном користе како би се приказале у свијетлу "обичних смртника".

Међутим, профили су почели и да се користе и у едукативне сврхе, па је тако недавно NASA отворила свој профил како би своје активности и свемирска пространства приближила корисницима интернета.

"Наш циљ је био креирање апликације због које ће људи вољети да размењују своје фотографије са другим људима, али је све то попримило димензије које нисмо очекивали", признао је један од твораца апликације Кевин Систром 4. Октобра током гостовања у емисији "Today Show ".

Инстаграм током своје први три године биљежи константан раст броја корисника. Свакодневно се објави око 55 милиона фотографија, а све оне заједно за само 24 сата прикупе око 1,2 милијарде лајкова.

Инстаграм је у освајање свијета кренуо 6. октобра 2010. године, да би већ до краја те календарске године привукао више од милион Аpple корисника. Током првих годину дана функционисања, ова апликација забиљежила је више од 10 милиона корисника, а те година Apple ју је прогласио и за апликацију године.

На прољеће прошле године Инстаграм су дочекали и корисници Андроида, а свега неколико дана касније Facebook је постао власник ове апликације. У фебруару ове године број корисника премашио је број од 100 милиона, да би већ крајем септембра тај број био већи за још педесет милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана