"Икс" не признаје Косово: Маск бацио рукавицу у лице Куртију

ГС
"Икс" не признаје Косово: Маск бацио рукавицу у лице Куртију

Друштвена мрежа “Икс”, познатија као некадашњи Твитер, недавно је обуставила могућност регистрације корисника који користе бројеве телефона косовских оператера.

Ова одлука је наишла на различите реакције корисника, а власник друштвене мреже, Илон Маск, предузео је конкретне кораке како би имплементирао промјене.

Илон Маск уклонио самозвану државу Косово

Илон Маск, власник друштвене мреже “X”, одлучио је да уклони могућност регистрације са бројевима телефона из самозване државе Косово. Умјесто тога, корисници са територије Косова сада се могу регистровати користећи позивни број Србије. Ова одлука изазвала је полемике међу корисницима, али је јасно да је власник одлучио да подржи званичне међународне стандарде.

Реакција корисника на промјене

Многи корисници покушали су да региструју своје нове налоге користећи бројеве телефона са Косова, међутим, нису били успјешни. Ово је изазвало дискусију о статусу Косова на овој друштвеној мрежи. Корисници су примијетили да самозвано Косово није ни на списку постојећих земаља, док се Србија налази на листи подржаних земаља.

Ова ситуација додатно је истакла питање статуса Косова, али је такође потврдила подршку власника друштвене мреже “Икс” званичним међународним признањима. Регистрација корисника са позивним бројем Србије постала је једина опција за грађане Косова који желе да се придруже овој друштвеној мрежи, пише Објектив.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана