Играјте текстуалну игру Аутостоперски водич кроз галаксију

BBC
Играјте текстуалну игру Аутостоперски водич кроз галаксију

Замислите слиједећу сцену: Налазите се у 1984. години и компјутерска графика још не постоји. Умјесто ње најбољи пријатељ вам је текст, а када тај текст долази из пера Дагаласа Адамса, можете да будете сигурни да вас очекује права авантура.

Када је први пут представљена игрица „Аутостоперски водич кроз галаксију" продата је у 350.000 примерака, а како би прославио њено објављивање прије 30 година, BBC ју је оживио и могуће ју је играти онлајн.

BBC је исто ово урадио и прије 10 година, али отада је прошло доста времена тако да је нова верзија урађена у HTML5 и посjедује подршку за пун екран на уређајима осjетљивим на додир, али и даље нема чаја.

„Аутостоперски водич кроз галаксију" је научно-фантастична хумористичка била радио комедија на BBC-ју. Касније је адаптирана за друге формате и временом је постала интернационални мултимедијални феномен посебно захваљујући књигама Дагласа Адамса.

Адаптације су укључивале представе, „трилогију" од пет књига објављених између 1979. и 1992. године, компјутерску игру и холивудски филм.

Име представља измишљени, ексцентрични, електронски путнички водич под називом Аутостоперски водич кроз галаксију који игра кључну улогу у серији и књигама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана