Игра Final Fantasy XIV сљедеће године стиже на Xbox

ГС
Игра Final Fantasy XIV сљедеће године стиже на Xbox

Развојни тим Девелопер Square Enix је званично потврдио да ће игра Final Fantasy XIV коначно стићи на конзоле Xbox, а то ће се догодити наредне године.

Они који посједују конзоле Xbox Series X и S моћи ће играти игру Final Fantasy XIV од прољећа 2024. године. 

Баш као и верзија за PS5, игра ће и у случају Xbox Series X подржавати 4К визуале те ће имати брже вријеме лоадинга. Још увијек није јасно да ли ће бити побољшања припремљених само за Xbox.

Мicrosoft одавно жели додати Final Fantasy игре у свој каталог. Године 2019. је уврстио наслове у свој Game Pass који су укључивали издања од VII до XV, али не и XIV, тако да су корисници остали без активног ММО-а. Игра је дебитовала на конзоли PlayStation 3 и ПиСију још 2013. године, потом се појавила на PlayStation 4 (2014.), Маку (2015) и PlayStation 5 (2021).

Намјера је јасна, јер Final Fantasy XIV помаже у окупљању љубитеља серијала, посебно оних који су изостављени због ексклузивности XVI игре за PS5. Циљ је допријети и до јапанских гејмера те JRPG ентузијаста.

Xbox се мучио у Јапану у великој мјери због тога што је већи дио локалних студија прескочио ову платформу у корист домаћих конзола из Нинтенда и Сонија. 

Ова игра неће изненада промијенити срећу Мicrosoft-а, но ипак ће елиминисати баријеру за неке гејмере.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана