Huawei представио Ascend Mate 7

B92
Huawei представио Ascend Mate 7

Кинеска компанија и даље је у великој мjери у сијенци других произвођача као што су Samsung, Sony, Apple и HTC. Међутим, Huawei се нада да би Ascend П7 и управо представљени Ascend Mate 7 могли да промене ствари у њену корист, поготово ако се у обзир узме чињеница да компанија ове године жели да прода 80 милиона јединица.

Huawei је већ извјесно вријеме познат по буџетним уређајима који нуде повољне перформансе по нижој цијени од конкурентске, али би Mate 7 могао да представља најозбиљнији корак напред ка тржишту премијум уређаја.

Компанија тврди да систем читања отисака прстију ради знатно боље од конкуренције, да се подаци чувају на посебном чипу уз посебан систем енкрипције, да нуди читање отисака од 360 степени као и да сензор реагује на прост додир прста.

"Посједујемо довољно знања и ресурса како бисмо направили бољи телефон чије ће перформансе бити боље и чија ће батерија трајати дуже од конкуренције, и то све захваљујући ресурсима које имамо на располагању. Надамо се да ћемо успијети да се приближимо конзументима као и да ће они знати да препознају Huawei", изјавио је Ричард Ју, директор у компанији Huawei.

Huawei Ascend Mate 7 долази са великим екраном од 6 инча, резолуције 1.080 х 1.920 пиксела, а ту је и читач отисака прстију са задње стране уређаја који у великој мјери обликом и дизајном подсећа на HTC-ов модел One Max, што уопште није лоша ствар.

"Корисници желе велике екране а наш је знатно већи од онога што конкуренција нуди и притом долази са скоро невидљивим ивицама. Такође смо одлучили да корисницима пружимо премијум осјећај који нуди кућиште од метала као и врхунска завршна обрада, чак је и дугме од метала. Мали детаљи су кључни за овај премијум осјећај. Изабрали смо најтежи пут да стигнемо до врха", тврди Ју.

FHD екран ове величине захтjева и озбиљну батерију која ће му пружати потребну енергију, тако да се Huawei одлучио за поприлично велику 4.100mAh батерију која би требало да задовољи потребе корисника као и компанијин octa core 1.8GHz Karin 925 процесор (4 џ 1.8GHz А15 и 4 x 1.3GHz А7 језгара) и Мали Т628 GPU са i3 копроцесором.

 

Ascend Mate 7 долази и са 3GB RAM-а и 16GB интерне меморије, а ту је и задња камера од 13MP која користи четврту генерацију Sony-јевог F2.0 сензора.

Све ово налази се унутар кућишта дебљине 3.28мм које је заобљено ради лакшег држања и употребе уређаја и које нуди могућност коришћења двије SIM картице - Micro SIM и Nano SIM/MicroSD које раде на 4G .

Ју је такође напоменуо да телефон посjедује и двије антене, смјештене на врху и дну телефона, као и NFC који без проблема функционише у металном кућишту.

Ascend Mate 7 продаваће се у двије верзије. Стандардна са 2GB RAM меморије и са 16GB интерне меморије продаваће се по цијени од 499 евра. Верзија са 3GB RAM-а и 32GB интерне меморије коштаће 599 евра.

С обзиром на то колика је величина екрана и какве су перформанце телефона, Mate 7 могао би да се намјери на Note 4 као нешто јефтинија, али подједнако способна алтернатива.

Свjетло дана угледао је Huawei Ascend G7 као и Ascend P7 са дисплејем од сафира и рамом од ружиног злата као и задњом страном направљеном од керамике, изузетно отпорне на гребање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана