Huawei инвестира у свој интернационални имиџ

Endgadget
Huawei инвестира у свој интернационални имиџ

Поред домаћег терена, Huawei није имао лак посао да се наметне на тржиштима као што су Европа и САД. Међутим, не можемо да кажемо да се компанија није трудила да оствари успjех на великим свjетским тржиштима.

Кинески комуникациони гигант је прошле представио план да се наметне на европском тржишту смартфона, а фокус би требало да буде на премијум уређајима и повећаним издацима за истраживање и развој нових технологија.

Сада, на основу тог темеља, оснивач Huaweiа Рен Зенгфеј намjерава да повећа присуство компаније у Европи додатним инвестирањем и запошљавањем талента у региону.

У недавном интервјуу за Wall street Journal, Зенгфеј је изјавио је да компанија додатно инвестирати у европски центар за развој у покушају да промjени перцепцију људи да је Huawei „мистериозна" корпорација.

Као дио те стратегије, компанија ће проширити подстицај за запошљавање и на запослене који нису Кинези ове године како би привукао и задржао врхунски таленат.

Међутим, када је у питању тржиште САД, Зенгфеј сматра да је имиџ компаније тренутно укаљан након оптужби за постојање корумпираних веза са владом Кине које је изрекао Конгрес САД.

„Вјерујем да ће нам на крају дана бити потребно 10 или 20 година да људи у САД схвате да је Huawei компанија са интегритетом", изјавио Зенгфеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана