Хуавеј одговорио на изазов Епла

Танјуг
Хуавеј одговорио на изазов Епла

ШЕНЖЕН - Кинеска компанија Хуавеј је данас представила први комерцијални паметни на свијету са два преклопа "Мate XТ" и то само неколико сати након што је конкурентски Епл представио нови ајфон 16 и пратеће производе.

Фирми из Шенжена је било потребно пет година да развије такозвани троструки телефон којим жели да доминира на тржишту премијум уређаја, а његова почетна цијена износи 19.999 кинеских јуана, односно око 2.563 евра, преноси Блумберг.

У питању је паметни телефон са три ОЛЕД екрана који може да се развије у режим таблета са дијагоналом од 10 инча.

Дебљина уређаја у расклопљеном стању износи само 3,6 милиметара.

Извршни директор одјељења за потрошачку и аутомобилску технологију компаније Хуавеј Ричард Ју је раније рекао да је фирма овим производом успјела да "претвори научну фантастику у стварност".

Телефон "Мate XТ" је на располагању потрошачима у црвеној и црној боји и са три различита капацитета складишта, а цијена уређаја се креће у распону од 2.563 до 3.053 евра.

Епл представио Ајфон 16

Како се наводи на веб страници фирме Хуавеј, најновији уређај "Мate XТ" је већ наручило више од 3,5 милиона људи.

Хуавеј је на удару америчких санкција које му онемогућиле приступ најмодернијим полупроводницима, али је упркос томе успио да развије производе са завидним перформансима.

Прошле године, кинеска технолошка фирма објавила је нови телефон "Мate 60" који је садржао прилично напредан чип Кирин, што је изненадило креаторе политике у Вашингтону и  технолошке стручњаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана