HTC размишља о тржишту паметних сатова и таблета

Aгенције
HTC размишља о тржишту паметних сатова и таблета

HTC-у очајнички треба успjех услијед све већих финансијских проблема у којима се компанија налази. Једно од потенцијалних рјешења могло би да буде ширење посла на тржиште паметних сатова и таблета.

Извршни директор компаније Питер Чоу наговјестио је да би компанија заиста могла да уђе на тржиште паметних сатова и таблета.

А како се чини, HTC је заправо 2004. године радио на паметном сату са Microsoftом.

Један од чланова борда директора компаније, Шер Ванг, је том приликом додала да ће када се HTC таблет буде појавио он бити „лијеп и опасан по конкуренцију".

А након представљања најновијег премијум уређаја, модела HTC One Max, директор маркетинга компаније, Џеф Гордон, објавио је саопштење у вези са HTC-овом стратегијом производње смартфона.

„HTC неће направити нагли прелаз и постати произвођач приступачних смартфона. Такмичење са Huawijем, ЗТЕ-ом и евентуално Амазоном за мали профит је изгубљена битка", стоји у саопштењу.

Компанија ће у будућности покушати да се фокусира на премијум уређаје тако стварајући конкуренцију Самсунгу и Appleу, који су тренутно водећи произвођачи смартфона на свијету.

Иако се ово може учинити као изузетно амбициозан план, биће занимљиво видјети шта све HTC има у рукаву у наредном периоду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана