„HTC није на продају

TalkAndroid
„HTC није на продају

Чини се као да скоро све вијести које долазе из HTC-а имају неке везе са пољуљаним финансијама компаније. HTC је данас упозорио да ће приходи наставити да падају упркос смањењу трошкова и тактичких продаја и договора који су компанији обезбједили мали профит.

Упркос малим победама, финансијска ситуација у HTC-у није Охррабрујућа и могла би да доведе до тога да многи дионичари почну да се брину о будућности компаније.

Продаја модела HTC One ипак није успjела да спаси целу компанију, а са ограниченим представљањима модела One и One Max, HTC једноставно нема довољно премијум уређаја који би му омогућили да се бори са конкуренцијом.

Предсjедница борда директора компаније, Шер Ванг је већ преузела неке озбиљне послове компаније на себе и наставља да инсистира на томе да HTC неће бити предат другој компанији као што је то учинила Нокиа.

Она такође одбија да подржи спајање са неком другом компанијом о чему се већ неко вријеме спекулисало.

С обзиром на то да она и њен муж посједују 6 одсто дионица компаније, врло је мало вјероватно да ће се било какво откупљивање компаније десити без њене дозволе.

Иако то не пружа одговор на питање како HTC планира да уради како би се спасио, ово показује да компанија има прилично преданог вођу у лику Шер Ванг

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана