Хоће ли PlayStation 4 донијети профит?

tportal.hr
Хоће ли PlayStation 4 донијети профит?

PlayStation 4 ће у почетку правити губитке за Sony са сваком продатом next-gen конзолом.

Вијест очекиваном губитку компаније Sony је открио Масајасу Ито у недавном интервјуу за Eurogamer. Sony очекује да ће просjечни купац потрошити додатни новац на игре и PlayStation Plus чланство и тако ублажити губитке генерисане конзолом.

Ито истиче да ако играчи и не купе додатне ствари приликом лансирања нове конзоле, PlayStation 4 ће почети генерсати профит много прије од свог претходника чији су трошкови производње били огромни због развоја Cell процесора. PlayStation 3 је због те чињенице тек након неколико година на тржишту почео да доносит профит Sonyју.

Раније ове године Sony је изјавио да не очекује изгубити много новца лансирањем конзоле PlayStation 4. "За разлику од PlayStationа 3, не планирамо велике губитке изласком PC-а 4" рекао је финансијски директор Sonyја Масару Като.

Sony је већ почео да предузима кораке да охрабри играче да пређу са старе на нову конзолу приликом или убрзо након лансирања next-gen конзоле нудећи велике попусте на PC4 игре које играчи већ посjедују на PlayStationу 3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана