Хоће ли Google наочари бити нови iPhone?

Aгенције
Хоће ли Google наочари бити нови iPhone?

Googleове паметне наочари ускоро би могле бити свеприсутне попут Appleoвих паметних телефона. Виђаћемо их свуда – на улици, у продавницама и возилима јавног превоза. Ово је прогноза Forrestera чије резултате истраживање преноси Cnet.

Аналитичари те компаније тврде, на основу истраживања спроведеном на узорку већем од 4.600 испитаника, како је 12 одсто становништва Сједињених Америчких Држава – око 21.6 милиона људи – вољно да носи паметне наочари ако долазе од бренда у који имају повjерење.

Још од премијерa iPhoneа 2007. године ниједан уређај није привукао толико пажње као Google наочари па сходно томе аналитичари сматрају како ће добро проћи на тржишту.

Међу особама којима Google наочари могу бити интересантне јесу млађи људи заинтересовани за све могућности и апликације које ће нудити. Друга група која би пожурила да их набави јесу људи којима је корисно да имају слободне руке док раде попут љекара, пољопривредника и грађевинара.

Прије него што загосподари тржиштем, Google ће ипак морати да ријеши неколико ситница. У Forresteru упозоравају на кратко трајање батерије и ограничене могућности развоја апликација.

Али ово би могло да буде врло брзо решено пошто Google својим развојним програмерима даје знатну слободу у раду.

Уколико компанија успије да савлада ове проблеме, Google наочари би могле да постану слиједећа велика платформа – оно што је iPhone био за паметне телефоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана