Хакери вребају кориснике Инстаграма преко мејла

ГС
Foto: Илустрација

У току је најновија фишинг кампања на овој платформи, а корисници се "маме" преко понуде "плаве значке", која иначе потврђује да се ради о правом профилу неке јавне личности или бренда пише PCPress.

Оне су веома пожељне јер их Инстаграм пружа налозима за које је потврђено да су аутентични, који представљају јавну, славну личност или бренд. Нови фишинг напади догађају се путем мејла, у којем се "жртви" саопштава да је "зрела за плави беџ".

У мејлу се налази и формулар који треба да се попуни и пошаље у року од 48 сати, а у њему се траже лични подаци, попут корисничких имена, правих имена и бројева телефона.

Иако наизглед може дјеловати као превара, вјерује се да се мете каче на брзоплетост, како у мејлу стоје логотипи Фејсбука и Инстаграма, а предочава им се и да ће понуда бити заувијек обрисана ако не одговоре у року од два дана.

Експерти истичу да Инстаграм никада неће контактирати корисника самостално у вези са "плавом значком", јер они сами подносе захтјев за верификовање профила. Проблем иначе не погађа "обичне" кориснике, како је "плава значка" резервисана за јавне личности и брендове, а управо они су и насјели, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана