Хакери дефинитивно савладали PS2

Агенције
Хакери дефинитивно савладали PS2

Sony је дефинитивно изгубио борбу са хакерима и мораће да се помири са тиме да ће играње пиратизованих игара на Playstationу 3 бити уобичајена ствар.

Како преноси BBC, група хакера која се назива "Три Мускетара" дошла је у посjед LV0 кључа за декрипцију, који им је омогућио да преузму потпуну контролу над конзолом.

Одмах је објављен и посебан "фирмвер" који осим што у потпуности "отвара" PS2, драстично отежава посао званичним закрпама да попуне безбедносне рупе. Наиме, уз LV0 кључ било каква додатна заштита која стигне може бити лако пробијена.

Иначе, PS2 је први пут озбиљније хакован прије две године, али је Sony успио да се серијом "закрпа" избори са проблемом. Овог пута, чини се, неће ићи тако лако.

"Мускетари" су саопштили и да нису имали намјеру да јавно објаве своје откриће, али су реаговали "јер су неке хакерске групе такође дошле у посјед LV0 кључа, на чему су жељеле да зараде".

"Ово никада не би угледало свијетлост дана, али смо принуђени да објавимо оно што смо урадили јер се бојимо да ће други људи покушати да искористе наш рад како би се окористили", саопштила је група.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана