Гугл унaприједио апликацију Maps низом АИ функција

ГС
Гугл унaприједио апликацију Maps низом АИ функција

Челници Гугла су још у мају на И/О конференцији за девелопере представили Имерсив Вју функцију за руте, која омогућава навигацијске фотографије за планиране руте. Сада ова функција постаје доступна корисницима у свијету.

Када се корисник креће пјешке, на бициклу, у средствима јавног транспорта или када вози, оне ће му омогућити да се виртуелно креће улицама те прати turn-by-turn визуале путање коју је одабрао.

Функција ће од ове седмице бити доступна за иОС и Андроид уређаје за Амстердам, Барцелону, Даблин, Фиренцу, Лас Вегас, Лондон, Лос Анђелес, Мајами, Њујорк, Парис, Сан Франциско, Сан Хосе, Сијетл, Токио и Венецију.

Само зато што видите руту према својој дестинацији не значи да ћете знати читати знакове дуж пута. Гугл мијења своју постојећу Сеарцх функцију базирану на АИ технологију са Лајв Вју функцијом у апликацији Maps, 

Довољно је додирнути иконицу Ленс у апликацији Maps и окренути телефон око себе, а систем ће одредити прецизну локацију корисника и моћи ће га усмјерити према оближњем банкомату, станицама јавног пријевоза, ресторанима, кафићима и трговинама.

Сама мапа добија значајну надоградњу. Зграде дуж руте ће бити прецизније приказане у апликацији како би се кориснику помогло да се боље орјентише у непознатим графовима, а приказиват ће се и детаљи о тракама дуж "замршених" петљи на аутопутевима. Ове функције стижу до корисника у десетак земаља у наредних неколико мјесеци, а међу њима су САД, Канада, Француска и Њемачка.

Корисници у САД-у ће видјети боље ознаке ХОВ трака, док корисници у Европи, односно у 20 европских земаља, могу очекивати значајно проширење Гуглове АИ технологије за читање знакова ограничења брзине.

Гугл Maps се такође изворно користи у све већем броју електричних возила као дио екосистема Android Automotive OS. Тај Maps такође добија надоградњу као дио новог Places API -ја. Од ове седмице ће возачи видјети више информација о оближњим станицама за пуњење електричних возила укључујући информације да ли пуњачи одговарају њиховом возилу, која је њихова снага, да ли је недавно кориштен и да ли је станица уопште отворена.

Унапријеђена је и претрага захваљујући новом ажурирању. Корисници ће ускоро моћи потражити оближње дестинације које задовољавају езотеричније критерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана