Гугл укида подршку за паметне телефоне са оперативним системом старијим од Аднроид 3

ГС
Foto: nezavisne.com

​Гугл 27. септембра укида подршку за све паметне телефоне са оперативним системом из 2010. године.

Тада је актуелан био Андроид 2.3.7 Gingerbread.

Сада сви ти уређаји више неће имати пуну функционалност јер Гугл престаје са подршком, тако да неће бити могуће пријавити се на Гугл налог. У пракси, све апликације које сте користили сада нећете моћи, преносе Независне.

Тачније, на вашем већ времешном телефону, Гугл Мапе и Јутјуб више неће функционисати. Нема инсталације, ажурирања или преузмиања апликација јер ни Гугл Плеј крајем септембра неће бити могуће користити.

Из компаније су најавили да када будете покушали да се улогујете у свој налог или користите неку од Гугл-ових апликација, можете да очекујете да вам искочи обавештење да је у питању "системска грешка", што ће вас упозорити на постојање грешке при пријави корисничког имена и лозинке.

Према званичним статистикама компаније, у свијету је 0,3 одсто свих телефона са Андроид оперативним системом има инсталиран Андроид 2.3.7. Звучи мало, међутим у питању је 10.000.000 апарата.

Постоји начин да се проблем превазиђе

Једно рјешење је свакако да замијените телефон за онај који у себи има инсталиран Андроид 3.0 или новији софтвер. Друго је, како је у званичној објави назначио Зек Полак "менаџер заједнице", да неке од Гоогле-ових сервиса наставите да користите путем прегледача на телефону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана