Гугл у акцији против дјечије порнографије

Aгенције
Гугл у акцији против дјечије порнографије

Вашингтон - "Гугл" је објавио план о сузбијању ширења фотографија сексуалног злостављања дјеце на интернету уз помоћ нових технологија и додатних новчаних средстава.

"Гугл" се нада да ће у будућности ефикасније проналазити и уклањати спорне снимке, као и да ће допринијети хватању починилаца сексуалног насиља над дјецом.

Компанија је саопштила да ће помоћи у оснивању базе података са оваквим сликама да би се побољшала сарадња међу службама безбједности, компанијама и организацијама које се боре против злостављања дјеце.

"Гугл" је издвојио два милиона долара за финансирање рада стручњака који ће развити боље алате за откривање и уклањање спорних фотографија, пренио је Би-Би-Си.

Интернетски гигант од 2008. године користи технологију која класификује слике и додјељује им јединствену ознаку, како би се лакше уочили снимци злостављања.

Ова технологија биће унапријеђена креирањем јединственог дигиталног трага оваквих слика, који ће улазити у већу базу података индустријских размјера.

Компанија очекује да ће то помоћи полицијским службама, компанијама и свим организацијама за заштиту дјеце да лакше откривају и уклањају снимке злостављања.

- Ми се бавимо послом општег ширења информација, али постоје "информације" које никада не треба да буду креиране или пронађене, написала је у блогу извршни званичник "Гугла" Џеклин Фулер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана