Гугл тајно снима све што говорите, ово је начин да то искључите

Г.С.
Гугл тајно снима све што говорите, ово је начин да то искључите

Компанија Гугл има функцију која јој омогућава да потајно снима гласова корисника које чува за разне сврхе.

Гугл складишти аудио снимке активности корисника на интернету и у апликацијама, а то укључује и вербално претраживање, асистенте и мапе, а све у циљу унапређења технологије препознавања звука.

Корисници могу да прилагоде свој Гугл налог избором одговарајућих подешавања у „Data & privacy"“ секцији, где могу да блокирају приступ микрофону и камери.

Стручњак Џефри Кастиљо поделио је користан савет преко Инстаграм видеа, у којем објашњава на који начин корисници могу да искључе ову функцију. 

Потребно је да се отвори Гугл апликација и да се кликне на „Manage your Google account“. Након тога се отвара секција подешавања података и приватности, потом подешавање историје и на крају „Web & App Activity“.

У секцији „ Turn on voice & audio activity“ видеће се плава квачица коју је потребно да искључите како бисте зауставили да вас Гугл „слуша“.

Након што је то искључено, аудио снимци гласовних интеракција са Гугл претраживањем, асистентом, и мапама више се неће чувати на вашем Гугл налогу, чак и ако сте на њега пријављен, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана