Гугл спрема лов на Твитер

Агенције
Гугл спрема лов на Твитер

Њујорк - "Гугл" се спрема да купи друштвену мрежу "Твитер", што би био одговор на "Мајкрософтово" преузимање "ЛинкедИна", процјењује Саксо банка.

Инвеститорима је примамљива помисао да би "Твитер" могао доживјети исту судбину као "ЛинкедИн", што показује и скок цијене његових акција.

Дугорочно гледано, наводе стручњаци, "Мајкрософтова" аквизиција "ЛинкедИна" има смисла, јер ће он бити једна од три главне свјетске странице за пословно умрежавање потенцијалних послодаваца са запосленима. "Мајкрософт" ће повећати број својих корисника за приближно 435 милиона активних корисника "ЛинкедИна".

Стручњаци наводе како је тешко замислити "Твитер" као самосталну компанију с обзиром на доминацију "Фејсбука" са више од 1,4 милијарде корисника. "Твитер" још значајно заостаје са приближно 350 милиона корисника. Током посљедњих неколико квартала "Твитер" је успио значајно да повећа профитабилност и новчани ток и то је разлог зашто улагачи очекују раст цијене акција.

"Гугл" се намеће као најбоље рјешење међу потенцијалним купцима "Твитера", јер до сада није успио да се наметне у дијелу пословања са друштвеним мрежама. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана