Грешка коју праве скоро сви корисници Вибера

Срна
Грешка коју праве скоро сви корисници Вибера

Вибер је данас постао широко распрострањен, а користе га милијарде људи у свим крајевима планете.

Поред низа техничких могућности, одлукује га једна вjероватно и најважнија – потпуно је бесплатан и све што вам је потребно да бисте га користили је интернет конекција. Али, није баш све тако сјајно у коришћењу Вибера.

Безброј пута читали сте и о његовим слабостима, а за једну ману везани су проблеми које праве углавном скоро сви корисници ове апликације. У питању је, свакако, проблем сигурности.

Јесте ли знали да поруке које шаљете Вибером и позиве које обављате користећи ову мрежу, могу врло једноставно пресрести, прислушкивати, украсти? На интернету постоје бесплатни програми који су направљени само да вам задају муке?

Зато је велика грешка откривање личних података и информација које јесу (или би требало да буду) тајне и доступне уском кругу људи. Ни "обични" телефонски позиви нису лишени овог проблема, али су далеко заштићенији и сигурнији. Вибер зато треба да користите само за размjену основних информација док би озбиљније разговоре требало водити другим каналима. Опрез, дакле, можда неко слуша ваше разговоре и чита поруке. Можда из чисте забаве, али можда и из подлих намjера.

То је, заправо једини прави разлог, због којих они, којима је стало до приватности, не треба да користе Вибер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана