Googleови лаптопи од 99 долара распродати за неколико сати

Aгенције
Googleови лаптопи од 99 долара распродати за неколико сати

DonorsChoose, хуманитарна организација која се фокусира на едукацију дјеце, јуче је саопштила да више не прима наруџбе за Google Chrome notebook компјутере, чија је цијена износила само 99 долара. Наиме, количина ових рачунара која им је била доступна је распродата за само неколико сати.

Google је у понедјељак изјавио да ће на интернет страници ове организације лаптопи Chromebook бити доступни по цијени од 99 долара, што је за 330 долара нижа цијена него у продавницама компјутерске опреме.

"За многе учитеље и ученике цијене компјутера значе немогућност кориштења технологије у учионицама", казао је Рајен Шет, менаџер производње Googleа.

Према његовим ријечима, тренутно више од хиљаду школа у Сједињеним Америчким Државама користи компјутере Chromebook у својим учионицама.

Chromebook компјутери служе као улазна врата за Googleове сервере на интернету. Предности ових компјутера са уграђеним Chrome оперативним софтвером укључују брзо покретање рачунара, дуг животни вијек батерије и могућност приступа подацима на компјутеру путем интернета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана