Google званично представио Nexus 7 и нови Android 4.3

Klix.ba
Google званично представио Nexus 7 и нови Android 4.3

Интернетски див Google представио је данас нови, моћни Nexus таблет рачунар као и нову мобилну платформу Android.


Нови седам инчни Nexus таблет, направљен у тајванској компанији Асус, дизајниран је тако да лако склизне у џеп или торбицу корисника, а омогућава једноставан приступ богатом online садржају и услугама.

Nexus 7 је око два милиметра тањи и незнатно дужи од свог претходника, који је објављен прије годину дана.

“Разлика се примјети када га држите у једној руци, лако се ставља у торбицу или у џеп јакне”, казао је потпредсједник Androidа Иго Бара, пише АФП. Nexus 7 има HD екран и звучнике који слушање музике, гледање филмова или играње игрица претварају у незаборавно искуство, а захваљујући 2 GB RAM -у и Andreno 320 GPU-у биће омиљен међу гејмерима.

“Ми из Android тима улажемо јако пуно у таблете. Према нашим подацима, један од два таблет рачунара продатих у свијету темељи се на Android платформи”, рекао је Сaндар Пичаи, челни човјек Androidа и Chromeа.

Google је данас представио и нову верзију Androidа под ознаком 4.3. Већих разлика у односу на верзију 4.2 нема, и све се своди на додавање неколико детаља у функционалност ОС-а. Android 4.3 Jelly Bean доноси додатну новост под називом Restricted Profiles која омогућава већу контролу над различитим профилима, што ће највише користити родитељима у контроли дјеце.

Android 4.3 доноси и побољшања у графици путем OpenGL ES 3.0 стандарда с бољим рендерирањем 3D садржаја у играма. Ту су још мања побољшања у уносу текста и Bluetooth комуникацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана