Google тестира нове телефоне којима ће напасти Apple и Samsung

Агенције
Google тестира нове телефоне којима ће напасти Apple и Samsung

Google већ тестира наслиједнике Pixelа и Pixelа XL, а у припреми је и Pixel 2B који би требало а има слабији хардвер и мању цијену.

Google је прошле године "пензионисао" Nexus бранд па су представили Pixel паметне телефоне с којима су кренули у битку за мобилно тржиште те је већина технолошких новинара задовољна њиховим уређајима. Ова компанија већ тестира нове моделе и наслиједнике Pixelа и Pixelа XL којима ће напасти Apple, Samsung и остале мобилне компаније, а у посљедње вријеме појавиле су се и информације како Googleовци планирају да представе и јефтинији модел којим ће покушати да привуку већи број корисника.


Тренутно се тестира неколико модела процесора које би требало да имају ови телефони – међу њима је и најјачи модел Snapdragonа чије је залихе Samsung наводно резервисао до априла те Интелов процесор, али Googleловци наводно развијају и сопствени процесор који би могао да покреће овогодишње или неке будуће моделе Pixel телефона.

У новим телефонима Google ће велику пажњу посветити камери, али не треба очекивати већу резолуцију, већ још бољи сензор, могућност снимања још квалитетнијих фотографија у условима слабијег освjетљења и неке нове могућности. Остале опције укључују и напреднију графику, више меморије те водоотпорност, што је опција коју има све више топ модела паметних телефона.

Тренутно нема информација о дијагоналама екрана Pixelа 2 и Pixelа 2XL, али екрани ће вjероватно бити исте или сличне величине као и њихови претходници представљени крајем прошле године – 5 и 5,5 инча.

Оно што се неће свидjети корисницима који размишљају о куповини нове генерације Googleових телефона (чије представљање можемо очекивати након најаве нових iPhoneа, негде у октобру ) јесте цијена, јер би, ако су посљедње гласине истините, Pixel 2 требало да буде 50 долара скупљи те би тако његова почетна цена износила чак 700 долара.

Што се јефтинијег Pixelа тиче, Googleовци тестирају неколико његових верзија те би овај уређај, наравно, требало да има доста слабији хардвер и примарно ће бити намењен тржиштима у развоју на којима ће му највећа конкуренција вјероватно бити јефтинији телефони кинеских компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана