Google Street View снима и унутра

Guardian
Google Street View снима и унутра

Свевидеће камере Google Street Viewа већ неко вријеме нису резервисане само за асфалтиране путеве, па су улазиле у националне паркове у САД, обишле су канале у Венецији и острва Галапагоса, а дошло је вријеме и да прођу кроз врата и уђу у нека здања.

Додуше, за почетак GSV нам неће донијети неке превише импозантне грађевине или увид у ремек-дхела архитектуре, већ ћемо моћи да "прошетамо" кроз 16 међународних аеродрома и 59 жељезничких и станица за метро.

Google каже да је овај сервис намјењен прухе свега туристима, али дхелује да би могао да послужи као тест за неки нови пројекат.

"Осим што помоћу StreetView можете да истражите мхесто на које путујете, сада можете и да умањите стрес самог путовања, јер ћете знати гдхе тачно стижете", навео је на блогу менаџер Street View програма Улф Спицер.

На овом линку можете видхети шта је све снимљено, а међу локацијама су аеродроми у Ајндховену, Ел Прат у Барселони, Гетвик у Лондону, терминали 1 и 2 аеродрома у Токију...

Што се територије САД тиче, на мапи су обиљежени углавном музеји посвећени аутомобилима, ваздухопловству и свемирским програмима, али можете да прошетате и легендарним бродом "Queen Mary".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана