Google скенирање е-поште брани ловом на педофиле

Агенције
Google скенирање е-поште брани ловом на педофиле

Компанија Google је поново покушала да одбрани своју политику скенирања е-поште, пошто је полицији у Тексасу доставила податке осумњиченог за педофилију. У склопу акције ухваћен је један 41-годишњак, а Google се консултовао и са Националним центром за несталу и злоупотребљену дjецу (NCMEC).

"Покушао је да се сакрије, покушао је да све компромитујуће ствари држи у свом фолдеру е-поште", рекао је детектив Дејвид Нетлес. "Ја не могу да видим ту информацију, не могу да видим те фотографије, али Google може", рекао је за телевизијску станицу KHOU, а преноси Yahoo.

Већ дуже вријеме познато је да Google скенира апсолутно сав материјал који пролази кроз његове сервисе, што укључује и Gmail. Компанија годинама тврди како се то чини искључиво због оглашавања, како би оно постало прилагођеније корисницима. Ипак, баш као у недавном случају када је Microsoft био у лову на оне који крше закон, компанија је дочекана на нож по питању приватности.

"Ова прича има срећан завршетак, лош човjек је починио злочин и ухваћен је. Међутим, увијек ће постојати неки који ће то видјети као кршење приватности од стране Big Brother -а државних агенција и корпоративних дивова, који немају шта боље да раде него да копају и траже "прљавштине" у нашим порукама', рекао је Џон Ховс, шеф операција "Virus Bulletin -а".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана