Google Search током финала Мундијала забиљежио највећи саобраћај у историји

ГС
Foto: Принтскрин

Google Search је забиљежио највећи саобраћај у својој 25-годишњој историји током одигравања утакмице финала Свјетског фудбалског првенства између Аргентине и Француске.

Директор Сундар Пичаи је путем Твитера саопштио да је Гугл постао информацијски хуб за финале Мундијала које је међу најбољим у историји. Рекорди су већ оборени током групне фазе и осмине финала, а вјероватно је ријеч о најгледанијем финалу у историји, мада треба сачекати званичне податке.

Надоградњама уочи СП-а је Гугл олакшао корисницима да прате дешавања. Претраживањем појма "World Cup" се приказивала посебна секција на врху с листом надолазећих утакмица укључујући датуме и вријеме почетка сусрета. Такође, било је могуће активирати нотификације на мобителу за специфичне репрезентације додиром на иконицу звона и одабиром екипе коју корисник жели пратити, преноси Кликс.

Саобраћају Google Search-а су допринос дале занимљиве утакмице и драматичне завршнице, посебно у спектакуларном финалу у којем је славила Аргентина бољим извођењем једанаестераца. Лионел Меси је коначно дошао до трофеја СП-а, док је Килиан Мбапе на другој страни такође одиграо невјероватно првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана