Google се више бави саботирањем конкурената него корисницима

Танјуг
Google се више бави саботирањем конкурената него корисницима

Компанија Microsoft сматра да се Google, откривајући пропусте у Microsoftовим апликацијама, више бави задавањем удараца корисницима и свом конкуренту, него што штити кориснике од "рањивих" апликација.

Microsoft је још 2010. године оптужио Google да доводи у опасност кориснике од хакерских напада након што је тај интернет претраживач објавио да постоји један пропуст на оперативном систему Windows.

Софтверска компанија је сада поновила ту оптужбу, јер су Googleови инжењери, који се баве безбjедношћу, два пута у току посљедњих седмица изнијели у јавност информације о пропустима на Microsoftовим апликацијама прије негошто су биле доступне "закрпе".

У Googleу, међутим, истичу да је принцип јасан - издавач је упозорен и пошто више од 90 дана није лансирао корекцију постојање пропуста је објављено у јавности. Тако је Google 11. јануара објавио да постоји безбједносни пропуст у Microsoftовом оперативном систему Windows 8.1.

Microsoft тврди да су обавjестили Google да ће корекцију лансирати 13. јануара, када пада Patch Tuseday - други уторак у мjесецу када компанија објављује безбjедносне закрпе за своје софтверске производе. Ипак, претраживач је информацију о пропустима објавио 11. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана