Google претрага уводу највећу промјену икада

GS
Foto: X.com

Према најновијим извјештајима са портала Фаст Technology, Google је увео значајне промјене у свом приступу индексирању садржаја на интернету. Google више неће аутоматски индексирати нови садржај како би се избјегла појава велике количине нискоквалитетног садржаја.

Винсент Шмалбах, познати технолошки новинар, изјавио је да Google сада селективније приступа индексирању садржаја. Ова промјена је одговор на све већи проблем нискоквалитетног садржаја и изазове са оптимизацијом за претраживаче (СЕО).

У прошлости, Google је био посвећен индексирању цјелокупног интернета, али са експлозивним растом садржаја, мрежа је била преплављена нискоквалитетним материјалом. Уз пораст садржаја генерисаног вјештачком интелигенцијом, Google се суочава са изазовом разликовања висококвалитетног садржаја од оног који је генерисан машином, због чега је морао да преиспита своју стратегију индексирања.

Нови приступ подразумијева да Google сада неће аутоматски индексирати садржај, већ ће то чинити само када процијени да је садржај заиста важан.

Садржај мора бити довољно нов или попуњавати одређену празнину; није довољно да није широко пријављен.

Висококвалитетни сајтови у специфичним областима ће имати више индексираног садржаја.

Познати сајтови ће имати више индексираног садржаја, док ће мањи, мање познати сајтови или блогови бити под строжијом контролом.

Како би избјегао пропуштање важних вијести или ажурирања, Google ће привремено индексирати нови садржај, али то не значи да ће садржај остати индексиран дугорочно. Привремено индексирање не значи нужно да Google сматра садржај вриједним.

Ове промјене указују на то да Google покушава да балансира између обимног индексирања и очувања квалитета информација које пружа својим корисницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана