Google почео да пушта Андроид 15

GS
Google почео да пушта Андроид 15

Мало су чекали они са Пиксел телефонима, али Гугл је коначно почео да пушта Андроид 15 на уређаје који испуњавају услове.

Као и увијек, Пиксел уређаји су први који добијају приступ Андроиду 15. Пиксел 9 линија је дебитовала у августу и мада Гугл обично примјењује велико ажурирање ОС заједно са својим најновијим водећим телефонима, овог пута то није био случај. 

Безбједност и приватност су главне тачке фокуса за Андроид 15. Гугл каже да Тефт детекшн Лок користи вјештачку интелигенцију како би заштитио ваше податке у случају крађе, а ту су и додатни слојеви аутентификације у случају уклањања СИМ картице, као и искључивање Фајнд мај дивајс опције.

Моћи ћете да подесите приватни простор у Андроиду 15 тамо гдје хоћете да убаците осјетљиве апликације, а остале нове функције укључују једноставне начине за пиновање таксбара на склопиве телефоне и таблете ради лакшег приступа.

Моћи ћете да и да сачувате комбинације апликација као иконице на почетном екрану и отворите их једним додиром, што би требало да олакша кретање датотека између, рецимо, апликација Гугл Драјв и Гмаил.

Гугл отвара више опција камере за апликације трећих страна, као што је детаљнија контрола над блицем, а моћи ћете и да се пријавите у апликације које користе Паски једним додиром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана