Google Play надмашио App Store

Aгенције
Google Play надмашио App Store

Када је ријеч о тржишту апликација, Андроид је по први пут преузео вођство. Знатно је више преузето апликација за телефоне који подржавају тај оперативни систем него iOS, показују резултати које је 31. јула објавила компанија App Annie.

Google је, бар када је број преузетих апликација у питању, забиљежио побједу на Appleом. Подаци које је објавила аналитичка компанија App Annie показују да је у другом кварталу ове године са Google Play Store-а преузето десет посто више апликација него са iOS App Store-а.

Британски Гуардиан пише да треба узети у обзир то да апликације из Applеове "радње" користе само корисници њихових производа, док је Google Play Store отворен за смартфоне и таблете бројних других произвођача.

С друге стране, корисницима уређаја са Андроид оперативним системом на располагању је осим Googleове и низ других платформи за преузимање апликација. У корист Applеа иде податак да је у истом периоду iOS App Store забиљежио двоструко више нових апликација, него што је то случај са Google Play Store-ом.

App Store такође "туче" Google у вјероватно најбитнијој категорији - оствареној заради генерисаној и од store-а и од девелопера. App Annie износи податак да је App Store остварио 2,3 пута већи профит од Play Store-а, а то се објашњава квалитетнијим апликацијама и "вjерношћу" девелопера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана