Google објаснио зашто их нема на Huawei телефонима

Агенције
Google објаснио зашто их нема на Huawei телефонима

Забрана коју су САД увеле у великој мjери спречава америчке компаније да раде са Huawei и ZTE.

Упркос трговинским преговорима између двије земље, забрана је и даље на снази, а за Google то значи да иако постоје још ажурирања и услуге на старијим уређајима, било који нови Huawei телефон нема приступ његовим услугама.

То је случај већ мјесецима, али данас је Google објавио објашњење, за које је рекао да је то одговор на стална питања о том проблему.

За неке кориснике, посебно оне изван САД-а и Кине, можда неће бити одмах јасно зашто уобичајени пакет Google апликација и услуга није на новим Huawei телефонима и сада постоји детаљно службено објашњење.

Ово би такође могло да послужи и као упозорење за свакога ко планира да омогући заобилазно ријешење, попут L3 Play који је блокиран прошле године.

Правни директор за Android & Play Tristan Ostrovski рекао је да Google због забране не може да сертификује нове Huawei телефоне. Како је нагласио, постоји ризик од компромитоване сигурности, било на уређајима, било на апликацијама до којих је неко могао да дође.

Иако је Huawei наговјештавао замену Андроида сопстевим оперативним системом и даље се користи Андроид. Неки сервиси су замијењени услугама других компанија попут ТомТом-а, за мапе и навигацију, Engadget.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана