Google мора да уклони мистериозну баржу

Агенције
Google мора да уклони мистериозну баржу

Google ће морати да одвеже своју баржу и уклони је из залива Сан Франциска, јер нема уредне папире, саопштиле су државне власти у Калифорнији.

Извршни директор Комисије за очување и развој залива Лери Голдзбенд рекао је да Google није добио одобрење за изградњу, као и да је Комисија добила бројне жалбе због спорног пловила.

"Морају да га помjере", рекао је Голдзбанд за АП, док су из Googleа саопштили да су "добили писмо од надлежних и да га тренутно разматрају".

Барже IT гиганта (друга је у Портланду) привукле су много пажње посљедњих мјесеци, прије свега због тога што њихова намјена никада није детаљно објашњена.

Појавиле су се тврдње да је у питању рјешење Googleа за дата центре, затим наводи да су питању велики WiFi одашиљачи, приче о томе да ће то бити пословни простор или месjта гдjе би Google организовао пријеме и журке, а било је чак и разних теорија завjере.

Google није превише смирио прашину када је саопштио да "компанија истражује могућности да на води има интерактивне наставне центре".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана