Google мjесечно “скине” и до 15 милиона URL-а

Танјуг
Google мjесечно “скине” и до 15 милиона URL-а

Власници ауторских права су од почетка ове године затражили скидање више од 100 милиона URL линкова са најпопуларнијег интернет претраживача Google, показују редовни недјељни подаци те компаније.

Сабирањем ставки из седмичних извјештаја долази се до податка да је од јануара 2013. године затражено скидање 105,300,000 линкова, што значи да се у просјеку у току једног мјесеца скине око 15 милиона URL-а, преноси портал Bug.

Поређења ради, број скинутих линкова је већ у овом тренутку двоструко већи него укупан број скинутих линкова за цијелу 2012. годину.

Највише линкова је скинуто са алата за претраживање file-hosting сервиса - странице FilesTube, након чега слиједе странице Torrentyz.eu.еу и file-hosting сервиса Rapidgator.

Популарна страница Piratebay не налази се ни у првих двадесет, углавном због честе промjене имена домена.

Захтjев за скидање страница најчешће је долазио од представника америчке музичке индустрије, конкретно од организације RIAA, која је од почетка биљежења података затражила скидање 26 милиона URL-а, а од недавно, незадовољна постигнутим резултатима, тражи и скидање цијелих домена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана