Google Maps навигација од сада и у Србији

Aгенције
Google Maps навигација од сада и у Србији

Навигациони GPS систем са гласовном подршком у оквиру мапа које је развио Google од 13. децембра је доступан и у Србији.

"Navigation (Бета)" је једна од опција доступних у оквиру Google Maps апликације који је корисницима у Србији омогућен уколико су својим Андроид мобилним уређајем повезани на интернет.

Корисници у Србији ову опцију добили су у пакету са још 24 земље: Андора, Бангладеш, Бутан, Бурунди, Централноафричка Република, Хрватска, Џибути, Габон, Гваделуп, Хаити, Лесото, Либија, Малдиви, Монголија, Порторико, Република Конго, Самоа, Сијера Леоне, Сомалија, Того, Тонга, Тунис, Вануату, Замбија.

Уз помоћ овог гласовног система за навигацију корисници могу да добију директне смjернице за стизање до жељеног циља. Како систем навигације ради на истој основи као и Google-ов систем за претрагу, у већини случајева није потребно уносити тачну адресу жељеног одредишта, већ је могуће служити се и основним појмовима.

Систем за навигацију није на располагању само корисницима аутомобила, већ је прилагођен како пjешацима и бициклистима, тако и корисницима јавног превоза.

Уз помоћ апликације могуће је добити и смjернице за међуградско кретање, а дио тих услуга доступан је корисницима и када нису повезани на интернет. Осим тога, могуће је користити и Satellite, Street и Trafic View.

Како би развијала системе својих мапа, компанија Google љетос је купила израелску компанију Waze, специјализовану за бесплатну навигацију на мобилним уређајима. Више о томе прочитајте ОВДJЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана