Google и 2013: Шта занима свијет, а шта Србију?

Aгенције
Google и 2013: Шта занима свијет, а шта Србију?

Ево како је изгледала 2013. година, ако је вхеровати свемоћном Googleу...

Најпопуларнији интернет претраживач Google представио је 17. децмбра свој осврт на 2013. годину, сачињен на основу најчешће претраживаних појмова.

За разлику од претходних година, Google је овог пута саставио неколико различитих листа. Тако је уз питање "What is " (Шта је) најчешће је дописиван појам "twerking", док је питање "How to" (Како да) и ове године, баш као и прошле, пратио наставак "make pancakes " (направим палачинке).

На врху цjелокупне листе листе сто најпопуларнијих претрага,на врху се нашло име преминулог Нелсона Манделе, док је за њим глумац Пол Вокер, који је настрадао првог децембра у аутомобилској несрећи. а треће мjесто заузима iPhone 5S.

Када је Србија у питању, претрага је дала још неколико занимљивих резултата. У случају питања "Како", највише нас је занимало "како смршати", а потом и "како смувати дjевојку", док је рецепт за палачинке и у Србији био најтраженији.

Отуда вjероватно не чуди и посебна категорија "Дијете", коју је Google приредио, а на чијем се врху налази Ун дијета. Пол Вокер је код становника Србије изазвао највећу пажњу, баш као и најпопуларнија пjесма – "Gangam Style".

Уосталом, погледајте сами како изгледа Googleово премотавање 2013. године:

Google Trends - Trending Top Trending, 2013, Global
1.Nelson Mandela
2.Paul Walker
3.iPhone 5s
4.Cory Monteith
5.Harlem Shake
6.Boston Marathon
7.Royal Baby
8.Samsung Galaxy S4
9.PlayStation 4

10.North Korea

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана