Google хакерима исплатио преко 12 милиона долара

GS
Foto: Freepik

Иако Google има тим програмера који континуирано ради на побољшању безбједности Андроида и других производа и услуга компаније, грешке се неизбјежно дешавају, а тада на сцену ступају хакери.

Ту наступају програми награђивања рањивости (VRP - Vulnerability Reward Program) компаније, из којих се исплаћују награде истраживачима безбједности који одговорно пријављују проблеме које открију у Google производима.

2022. је била рекордна година ових програма до сада, јер је Гоогле истраживачима исплатио више од 12 милиона долара за грешке које су открили у Андроиду, Chromeu и другим Google производима.

У 2022. години, Google је исплатио 4,8 милиона долара истраживачима безбједности који су открили рањивости у Андроиду, укључујући појединачни најплаћенији извјештај у историји програма од 605.000 долара. Chrome програм је подједнако импресиван са укупно 4 милиона долара, при чему је већи дио тог новца отишао у руке истраживача који су рањивости открили у Chrome а свега око 500.000 долара онима који су открили проблеме у ChromeOS.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана